Raparperin alla osa 1.

DSC_0946DSC_0956DSC_0961

Pienenä tyttönä raparperi löysi itsensä pöytään mummun kasvimaalta. Päätin tarjoilla näitä lapsuuden makumuistoja myös omalle jälkikasvulle. Kipitin siis korkein odotuksin takapihan puolelle, jossa vastoin odotuksia loistavasti ruukussa talvehtiva raparperi vaikutti kaatokypsältä. Raparperi sisältää oksaalihappoa, ja ainakin tapana on ollut syödä kiisseli maitotuotteen kanssa. Tällä kertaa siis päätin tehdä iltapalan riisipuurosta.

Itse kiisseli valmistui käden käänteessä, mutta jäähdyttämiseen olisi pitänyt varata enemmän aikaa. Myös ohjeen mukainen annostus perunajauhoa vaikutti reilusti liioitellulta. Lopputulos oli minun mielestä herkullinen, mutta ilmeisesti perheen makupaletti ei vielä ollut valmis tähän kirpeään kesäherkkuun  tässä muodossa ainakaan.

Tässä kuitenkin vielä kotikokki.fi sivuston raparperikiisseliohje:

1/2 litraa raparperin paloja

1 litra vettä

1 desilitra sokeria

suurus:

1 desilitra vettä

6 ruokalusikkaa perunajauhoja (liikaa)

1. Laita raparperinpalat, vesi ja sokeri kattilaan ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.

2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen. Kaada suurus ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen keitettyjen raparperinpalojen joukkoon. Kun kiisseli pulpahtaa pari kertaa, se on valmista.

Seuraavaksi aion kokeilla perheen raparperisiedätystä keikauskakun muodossa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s